Till GFRK

Tja! Nu är jag på väg till GFRK (ska rida lektion) kul kul. Har by the way inte uppdaterat så mkt nu senaste dagen... Jag har så gaskat mycket att göra så läxorna kommer först i prioritering, eller nej näst förts, efter hästar. Jag skulle inte överleva om jag var tvungen att gå en veckan utan hästar. Men denna veckan kommer jag nog bara rida idag, kanske typ fredag eller lördag, men jag får se. Jag har i alla fall ett prov nu på fredag, ett på måndag, ett nästa onsdag och ett nästa fredag. Och diagnos i matten nu på torsdag. Gosh! How will I survive!? Men idag blir kul i alla fall, jag ska rida nu, antagligen oliver eller mon amie om jag inte har fel. Sen ska jag hem och plugga spanska och lite kemi. Imorgon är det idrott också... Men sen på svenskan slipper jag vara med, då kan jag göra svenska läxan vi hade pjuh! Jag måste börja planera bättre! Jaja, jag har inte särskiljt många bilder på min mobil, men kan se om jag inte kan hitta ngn fin...


Horse show

Hallo!
Jag sitter jag i sängen och pluggar spanska och ser på Stockholm Horse Show på TV. Kul att det inte bara visas hoppning i TV utan lite show och lite dressyr! Snart kommer westergrenarna också! Dock är ju dressyr också väldigt kul att titta på. Igår var jag ju i stallet ja, red catchy, faktiskt, även fast monica sa till mig att ta henne från marken så fick jag sitta upp lite barbacka och rida lite "lektion" för monica, tydligen tar jag för mycket i catchy (engelsk-ridnings fasoner vettni) vilket resulterar i att hon är väldigt svår dagen efter. Men monica gick igenom några övningar som jag kunde göra så att jag slutade fokusera på huvudet.
Nu tittar jag på när Patrik Kittel rider, fin häst har han också, Toy Story dock verkar den lite nervig men det är nästar bara gulligt.
Hm... nu ska jag kolla vem som vinner och sen tar jag och kollar om jag kanske kan vara lite kreativ i photoshop :)
Jag slänger upp lite tävlingsbilder jag har tagit, dock orkar jag inte sträcka mig efter hårddisken så det får bli hoppbilder.

Lösningen

Hej hej!
Haha jag löste gårdagens problem ganska enkelt, jag sov helt enkelt till kl 12.
Jag har förresten hört från Monica att Catchy mådde dåligt så jag tror att vi tar en liten promenad bara hon och jag.
Jaja, kanske ska sticka nu..  hehe

Ångest

Hej hej! Ikväll har jag oändligt tråkigt, och Cathcy abstinens... Kolla bara på henne:
uuuuur gullig! Aaaaaa! jag blir helt galen! Jag känner i alla fall att jag har en stor hög av kreativitet som jag måste få ut, dock vet jag inte hur, jag har behov av en uppgift för att det ska funka. Jag är även något nervös (vet inte varför) för imorgon bitti... Frukost, hur kan man vara nervös innför frukost? Saken är den att jag HATAR att äta frukost i grupp. Det ska bara vara jag och kanske Lucia (min katt). Jag hade faktiskt tänkt att åka till stallet tidigt imorgon så att jag kommer hem innan det är bäck svart. Men det kommer innebära att jag kommer stöta ihop med mina mer mogonpigga familje medlemmar, ugh! Jag är nog den värsta morgon människan som finns.
By the way, här kommer en bild på min UR söta katt, Lucia:
aja det var nog allt... Men jag tar nog med kameran till stallet imorgon, får se om jag kanske kan få till lite fina bilder, och har jag tur kanske det kommer lite snö? :D

Världens bästa idé!

Jag fick precis världens bästa idé!
när jag blir stor, ska jag föda upp quarter hästar! Oh my god, ja preics så ska jag göra! Och sen kan jag rida in dem (måste bli ganska mkt på western men jag lärn ig ju!) och sen kan jag sälja dem! Jaaaa! haha bara för det måste jag kolla runt efter quarter föl :D
Snällt quartersto!. Hästar säljesPeppy Zun Badger. Hästar säljes
Quarterhingst. Hästar säljes
Jaaa såna ska jag ha!


Jul shopping

Hej!
idag lyckade jag försova mig igen! Argh, det blir inga mer sena kvällar för mig säger jag bara.
När jag väl kom iväg tog jag i alla fall med mig Veiron (lillebror) Som fick sitta på biblioteket medans jag gick på den enda lektionen jag "hade" idag. Sen stack vi till stan i jakt på julklappar.
Efter ungefär 2 timmars handlande hade jag köpt:
  • Nåt krämpaket till Nora
  • En bok om drakar till Veiron
  • Stick pinnar till mamma
Veiron hade köpt:
  • Badbomber till Nora
  • Pennor och sudd till mig
Vi var väldigt nöjda med oss själva, och sen dess har jag suttit vid datorn och varit allmänt tjock. Just det, igår fick jag ett studentrabbat kort, riktigt kul! Jag ska nog kolla runt lite och se vad jag kan få. *blink*
Ikväll blir det fredags myyyys, och då får jag se vad jag hittar på, kanske kollar på en film eller nåt... Jag funderar förresten på att byta header igen, jag tyckte den såg lite fel ut... Jaja vi får se.

Planer för imorgon

Halloj alla nattugglor!
Planen för imorgon då:
1. Sova lääänge
2. Gå till skolan och delta lagon aktivt
3. Åka hem, äta goda saker (kanske sova lite) och kolla datorn
4. Julhandla lite klappar (om jag hinner efter gott ätandet)
5. Åka hem
6. Äta mer gott
7. Äta chips
8. Sitta vid fatorn hela kvällen
9. Se på film mitt i natten
10. Sova
Peeeeerfekt!

Aktiv

Hej! Idag känner jag mig riktigt aktiv! Jag har gjort såååå mycket idag!
Jag har varit i skolan, varit i stallet, hunnit med massa på datan, lagat middag, gått på kemistöd i skolan. Ja, massa saker. Hoppas imorgon blir lika bra som idag, fast jag ska i och för sig inte rida imorgon....
Kollade också precis på GFRK:s jul aktiviteter... GFRK har blivit så tråkigt med åren, jag minns för ca 2 eller 3 år sedan då man fick hyra en häst i 1 timme om man betalade typ 200 kr, det hade varit kul. men icke!
ÅÅhnej, jag kom på att jag håller på att bli en sånt som gör massa "flumm inlägg" och det vet vi alla att det inte är kul att läsa. Men nu ska jag sluta med det *blink*
Funderar på att gå och ta ett klas oboy innan jag kommer på vad mer man kan hitta på ikväll

Skadad häst

Hej hej!
Jag tänkte skriva om vad som hände när catchy skadade sig, suprise suprise, det var mitt fel...
I alla fall så gick det till så att jag skulle rida ut en helg och valde att ta den lite längre rundan - fjället vägen. Dock märkte jag ganska snart att cathcy inte hade en av sina bästa dagar och skyggade för nästan allt. Gränsen korsades då vi träffade ett gäng kor i en hage.
Catchy börjar genast bråka, slänga sig, backa, och vara allmänt okontrollerbar. Så efter ca 5 minuters bråk sitter jag av och försöker gå förbi, då har jag ännu inte kommit så nära som 10 meter från första kon. Då börjar hon faktiskt hänga på, dock inte lugn, utan hon var väldigt hetsig och sprang och stannade om vartannat. När vi når första kon får hon panik, hon börjar med att springa framåt, sedan när det tog emot för att jag höll i ena tygeln fick hon total panik, hon står då ca 5 meter från en av korna och kastar sig ut på fältet på andra sidan vägen. Dum som jag är, var jag inte berädd och tappar tygeln jag håller i. Catchy rusart ut på fältet som visar sig vara en åker full av lera på ungefär en halvmeters djup, jag behöver nästan inte säga att hon inte kommer så långt (rättare sagt till mitten av fältet) förrän hon förstår att det inte var en så bra ide att springa ut där. Så hon stannar och börjar suksesivt jobba sig ut mot kanten igen. Då har jag redan börjat gå mot henne och som tur för mig väger jag för lite för att sjunka ner i leran, så medan hon kämpar i den djupa leran kan jag snabbt och smidigt ta mig fram till henne och fånga henne.
När jag har fångat henne är hon nästan helt lugn igen och vi börjar gå hemmåt (det hållet vi kom från). Eftersom jag är ganska osäker över va jag ska göra ringer jag Monica (catchys ägare) och berättar vad som hänt. Hon säger att det inte är någon fara och att hon och Martin skulle komma och möta mig och Catchy. När vi träffar dem är catchy lugn som en filbunke och har både luktat på bajs och roffat åt sig lite gräs där vi gick genom skogen. Så jag sitter upp och  rider tillbaka henne i skritt till stallet. Jag tar in henne i ridhuset och rider av henne efter det, så att inte passet slutar med katasrof utan lite bra ridning och hon går klockrent.
Dagen efter får jag då reda på att catchy antagligen har fått en sträckning eller liknande och inte kan gå särskillt hårt. Nu har det väl gått en månad eller så efter att jag red ut henne och hon kan fortfarande inte galoppera och ibland gör det ont när hon travar. Så ni kan ju gissa hur mina skuldkänslor ligger till? Men jaja, gjort är gjort. Nu har vi fått konstaterat att catchy brunstade den dagen och hade vi vetat om det hade jag aldrig ridit ut. Hon blir nämligen fördjävlig när hon brunstar...
Men aja, det var vad som hände. Orkar ni inte läsa så e d lugnt. Kanske vill ha en bild på ungefär hon hon såg ut när hon såg kossorna?:
Den svansföringen, den blicken fast stillastående

Stallet kl 10

Idag är jag stolt över mig själv, jag åkte till stallet kl 9, va i stallet kl 10, red catchy från halv 11 till kvart över och trots att jag bara red 3 kvart i skritt och trav var hon svettig. Hehe något måste jag ha gjort rätt. Jag har nog inte skrivit om vad som hände den gången catchy skadade sig, får ta det ikväll... I alla fall så är hon dålig i benet nu och hon får inte ridas i galopp än. Stackars catchy! Men idag tror jag att både hon och jag var glada när vi var färdiga och på lördag ska jag rida ut :)


Wierdo dröm

Hej hej!
En sak som ni som inte känner min kanske borde veta är att jag ofta drömmer galet konstiga saker. Inatt var en sån natt då jag kom ihåg vad jag har drömt. Drömmen: Jag har 3 timmar på mig och jag måste skicka massa brev till min mammas barndoms vänner. (varför? det vet jag inte) sedan ska jag till stallet direkt efter det (sant) så klockan ringer (IRL) och jag börjar leta brev i drömmen. Klockan fortsätter att ringa (IRL) och jag blir bara mer och mer stressad i drömmen. Efter ett tag hittar jag alla typ 20 brev jag ska skriva på och då börjar arbetet, men då kommer ett litet problem, vad ska jag skriva? Precis då ringer mitt alarm och jag vaknar och börjar stressa upp mig över att jag inte har skickat brev till mammas kompisar, Sen kommer jag ju självklart på att jag inte alls måste skriva brev, så jag går upp och tar en dusch. Haha udda? Aja, jag kom faktiskt upp i tid idag *stolt* och tänkte åka till stallet kl 9 (om 45 min). Så nu ska jag snart gå och äta frukost, jag kanske tar med kameran till stallet också, så kan jag gå ut en sväng och fota, bara jag inte hästar ner alla mina kläder... Sen när jag kommer till skolan sen är det biologi och matte, intressant, speciellt eftersom båda ämnena är sjukt tråkiga! I biologin fattar jag INGENTING och i matten är det bara att jobba på med våra 4 pass i veckan. Jaja, jag tar och slänger upp en liten bild på catchy som en liten finnish. sååå.

Tidigt imorgon

Imorgon planerar jag att åka till stallet kl 9 så det blir en tidig morgon för mig... Jag tänkte hinna duscha innan jag sticker också så jag får se vad som händer.


Glee

Tja igen :)
Jag ser på Glee med lillsyrran nu, hur kan de sjunga så bra?! Jag älskar att sjunga men jag är verkligen hel kass!
Kom på nu att jag kanske ska rida imorgon, och inte har pratat med Monica eller Sofia än, ska göra det på direkten... Som tur är börjar jag inte förrän kl halv 2 eller nåt sånt imorgon så jag kanske till och med hinner rida innan jag ska til skolan :)
Jag måste nog kolla det innan jag lägger mig (snart).
vad tycks om den nya bilden?

Ny design

Yey! ny design på bloggen så då tänkte jag slänga in lite roliga inlägg direkt här. Kanske till och med kan skriva en photoshop guide eller nåt också :)
Sååååå min dag idag:
vaknar, stänger av alarmet, somnar om. Vaknar lite senare och kommer på att skolan redan har börjar och jag ligger och sover. Så jag somnar om för jag hinner ändå inte till första lektionen.
Jag vaknar, märker att jag gjort samma sak med den andra lektionen, så jag går upp, har huvudvärk, sätter på datorn, sjukskriver mig och sen sitter jag och surfar resten av dagen.
Dock så fick jag ganska mycket gjort idag, jag har gjort upp en månadsbudget eftersom jag ska köpa julklappar för denna månades barnbidrag och sen har jag ju fixar bloggen. *smiley face*
Såååå, sen har jag sökt runt på lite hästar på hastnet, jag hittade vääärldens finaste!
Paint sto. Hästar säljes
Denna snyggingen är ett sto på 10 år och jag är kär kan jag ju avslöja... Kostar dock 40 000 kr, om någon har pengarna och är givmild, skicka dem gärna till mig! Perfekta namnet också: Goodness what a horse
Haha hästen bara strålar ut snygghet *dräggel* men nu ska jag sluta prata om det.
Hmmm, intressanta saker att säga...
Jo! En tjej skrev till en tjej att det inte finns några fula hästar, hehe måste jag säga att jag inte håller med? Tycker att det finns GOTT om fula hästar här i världen. hehe, Jag skrev ett inlägg om detta i en grupp på Dayviews och det var måååånga som inte höll med där.
Jaja alla har sina egna åsikter, pesonligen känner jag att de som inte kritiserar är något konflikt rädda. Dock kanske jag har blivit över provocerande efter för många Magnus Betnér klipp på youtube (ni som inte har sett honom och inte blir förbannade över udda åsikter titta på hans klipp!)
Haha detta inlägget blev ju faktiskt ganska långt!  Hm, imorgon ska jag nog rida Catchy, jag måste bara prata med Monica eller Sofia. Hoppas hon mår bättre nu, så hon kan ridas som vanligt snart.
Drar till med en söööt bild på catchy så att inte den andra hästen får för mycket uppmärksamhet *blink*
Måste hata grimma lite där...
Jaja, kanske skriver mer ikväll eller imorgon,

Ny header: snart



Tja!

Hallo :) idag har jag varit i skolan och i stallet. (precis som igår) Jag hade 3 lektioner idag och alla var grymma :D
Första lektionen var idrott. Helt ok. Det var ganska kul eftersom vi spelade bollsporter men när det kom till fotboll så brilljerade självklart killarna och jag fick inte en enda pass.
Andra lektionen hade vi kemi. Stökiometri, man hör på namnet att det är svårt. Det går ut på att mäta hur mycket atomer och molekyler väger. Men idag fattade jag verkligen allt. Då blir man glad! och stolt ;)
Tredje lektionen hade vi svenska första timman eller nåt, var galet tråkig, vi typ pratade om ord... Sen resten av lektionen fick vi våra referat-prov som vi skrev för kanske någon månad sen. Gissa om jag blev glad när jag såg att jag hade fått ett A- (a/b) på mitt prov :D Inte nog med att det var bra resultat heller, det var det bästa i hela klassen!!! *iih!*
Jaja, jag åkte till Oppänge sen, skrittade ut på fina catchy i nån timme (hon har sträck ena bakbenet) och fixade hennes svans och mockade ur hennes box :) hon är så gullig den hästen! men hon töntade sig lite idag också. jag tror att hon har kommit på att hon kan låtsas bli skrämd för att få av mig från ryggen. med idag hände det två gånger och jag satt kvar ända tills hon gav sig och sen red vi vidare ;)
Jag ska se om jag kanske kan få med mig någon till stallet ngn dag för en photoshoot med mig och catchy :) det hade varit riktigt kul att få lite foton på oss två tillsammans <3
Okej kom på att jag har MASSA ovisade catchy bilder så jag slänger upp en liten bildbomb :)

Oliver= fatto

Hej hej :) idag va jag i skolan och i stallet (som vanligt)
Skolan va aaas soft, vi hade 2 lektioner och världens längsta lunch :) sen åkte jag till stallet.
Träffade Filippa, Emma och Alexandra. De skulle tydligen träffa ngn som hette petter, så jag hängde på och det blev ganska ocward när han kom till korsvägen. Sen åkte han med oss till stallet. Jag gick och red (oliver).
han var ovanligt seg idag och jag fick nästan slå ihjäl honom med spöt, vilket inte gör mig så glad :/ Men i slutet fick jag till det någorlunda och det slutade med att han var lösgjord iallafall :)
Sen hade petter fixat en kompis och de två larvade sig massa med filippa emma och alexandra. Visst jag kunde också ha börjat med de är 2 år yngre än mig. -.- Men aja. Jag åkte hem. duchade och här är jag nu. ska slänga upp nån hoppbild så att inte inlägget rankas som ett ad de döööötrista inläggen ^^

Natti natti

Hej hej, länge sen senaste uppdateringen. Ska börja blogga oftare nu ^^ Jaja, hela höstlovet har gått nu och det har varit soooooft. Jag har ridit alla dagar och allt har bara flytit på.
Nu iaf så har jag massor av läxa och det måste göras, men så ska jag rida imorgon och jag har 2 lektioner mindre då också för min språklärare är bortrest eller nåt...
Jaja catchy mår hyfsat tror jag. De tror att hon har fått en sträckning i bak efter insidenten igår (hon stack ut på ett fält efter att jag försökte få henne förbi ett gäng kor medan hon brunstade) gick inte så bra :/ jaja jag ska försöka ställa allt till rätta. Såg film från stallet idag på Elins facebook för de har flyttat en ny ponny till stora hagen och då ser inte catchy ut att må dåligt iaf. Men på Tisdag blir det lååååång skritt-tur...
Vi hörs imorgon, ska se om jag kan tvinga en viss Filippa att fota på lektionen också *blink* I så fall blir det bilder och uppdatering :)
Lappina- Elins häst
Smell ya later
// Saga

RSS 2.0